< >

Saffransglass

Blev det lite saffran över efter lussebaket? Då har vi den perfekta lösningen här inför nyår. Fresta gästerna med hemmagjord saffransglass.

1 pkt saffran
3 äggulor
1/2 dl strösocker
1/2 dl honung
3 dl vispgrädde
Hallonsås:
1 pkt djupfrysta hallon, ca 200 g
florsocker
ev vatten

Gör så här

Vispa äggulor, socker, honung och saffran till en pösig smet.
Vispa grädde.
Blanda äggsmet och vispgrädde.
Klä en avlång form med plastfolie.
Häll i smeten.
Frys glassen över natten.
Tina hallonen.
Kör dem i mixer eller mosa med gaffel.
Smaksätt med florsocker, späd eventuellt med lite vatten om såsen är för tjock.
Ta fram glassen i rumstemperatur 10–15 minuter före servering.
Gör glasskulor som serveras i glassglas med hallonsås eller hela hallon eller björnbär.
Eller glassen i skivor och garnera med hallonsås eller hela hallon eller björnbär.

Denna sida uppdaterades