Skara kommun i sociala medier

Vi använder sociala medier för att bygga en relation med dig. I våra sociala kanaler vill vi informera dig om vår verksamhet med såväl nyheter som aktiviteter, evenemang, förändringar, driftsavbrott och kriskommunikation. Du får gärna ställa frågor, kommentera, bidra med idéer och goda exempel.  För våra övergripande kommunkonton kan du längre ner på sidan läsa vad du kan förvänta dig av oss i de olika kanalerna som vi finns på. För information, utöver den vi redan beskrivit, om innehåll på övriga verksamheters konton får du gärna kontakta kontoansvarig.

Tänk på att inte skicka känslig information, till exempel personuppgifter, via sociala medier. Använd istället telefon eller brev för sådana ärenden. Inlägg som innehåller personuppgifter som kränker enskildas personliga integritet får inte läggas upp på någon av dessa kanaler. Tänk också på att våra sociala medier inte är arenor för politiska diskussioner eller reklam och marknadsföring för produkter.

Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg eller kommentarer som vi bedömer vara kränkande eller stötande, innehåller marknadsföring, är brottsliga, avviker från ämnet eller bryter mot personuppgiftslagen.

På Facebook delar vi med oss av nyheter, aktiviteter, evenemang, förändringar, driftsavbrott och allmän information om kommunen som du som medborgare har rätt till. Vi ställer också frågor, delar bilder och filmklipp samt lyssnar på dina åsikter och besvarar dina frågor. www.facebook.com/skarakommunlänk till annan webbplats

På vårt officiella instagramkonto delar vi innehåll för dig som bor och verkar i kommunen. www.instagram.com/skarakommunlänk till annan webbplats

Twitter använder vi ibland för att dela nyheter från skara.se, informera i händelse av kris samt för att dela information från viktiga samhällsfunktioner i Sverige som till exempel Krisinformation.se, MSB, Smittskyddsinstitutet med flera. Vi besvarar frågor som kommer in via Twitter. www.twitter.com/skarakommunlänk till annan webbplats

Dela innehåll på Skara.se med andra

Med hjälp av funktionen "Dela" kan du tipsa vänner och dela med dig av innehåll på Skara.se i olika sociala nätverk. Längst ned på varje sida på Skara.se finns rutan "Dela" som innehåller ett antal sätt att dela med sig av innehållet. Om du till exempel klickar på Facebook skickas en länk av sidan till din profil på Facebook.

Lista över kommunens konton i sociala medier

Skara kommuns officiella sidalänk till annan webbplats

Skara turistbyrålänk till annan webbplats

Vilans fritidsområdelänk till annan webbplats