Stortorget 2

Presentation av Skara kommun

Skara är en mötesplats förr som nu – här finns kulturen, kunskapen, måltiden, musiken och naturen i en lagom skön blandning.

Kommunen har drygt 19 000 invånare och ett näringsliv som präglas av handel, besöksnäring, musikindustri, livsmedelsproduktion, logistik samt service- och utbildningsorganisationer som står landsbygden och lantbruket nära.

I den karaktärsfulla stadskärnan finns, förutom handel, flera kulturella sevärdheter med historia som drar sig långt tillbaka och givetvis stadens stolthet, domkyrkan. Runt knuten väntar den sköna naturen; Vallebygden med sex olika naturreservat, Varnhems klosterkyrka, Hornborgasjön med ett rikt fågelliv, fornminnen och många fina vandringsleder.

Skara ligger mitt i Skaraborg, i brytpunkten mellan E20 Stockholm-Göteborg och riksväg 49 som knyter samman flera småstäder på sträckan. Det är lätt att ta sig hit med såväl bil som buss och tåg. Det gör det enkelt att pendla och ger människor tillgång till en stor spännande arbetsmarknad samtidigt som de kan njuta av att bo i en charmig småstads- och landsbygdsmiljö.

Denna sida uppdaterades 2017-03-09

Stortorget 2, 532 88 Skara