Kontakt

Skara Kommun

Adress
Stortorget 2
532 88, Skara

Telefon
Telefon 0511-320 00

Fax
Faxnummer 0511-320 02

E-post
skara.kommun@skara.se

< >

Livsmedelshygien

Alla som hanterar livsmedel eller produkter som kommer i kontakt med livsmedel måste ha kännedom om livsmedelshygien för att veta hur livsmedel ska hanteras på ett säkert sätt. Genom att arbeta med ett egenkontrollprogram och HACCP kan du minimera riskerna för att orsaka exempelvis matförgiftning.

Syftet med att ha kunskap om livsmedelshygien är att de som hanterar livsmedel hanterar det på sådant sätt som är säkert för konsumenten. Arbetsgivaren eller den som sköter verksamheten har ansvar för att dom som hanterar livsmedel har kunskap om de grundläggande principerna för hur de kan minimera riskerna.

Det bygger på fyra grundstenar:

  • Hålla rent
  • Hålla isär olika livsmedel
  • Avsvalning, kyl- och frysförvaring
  • Värmebehandling och varmhållning

Mer om detta finns i informationsbladet LivsmedelshygienPDF.

Denna sida uppdaterades 2017-03-08

Dela:

Skara kommun

Stortorget 2, 532 88 Skara
Telefon: 0511-320 00
Fax: 0511-320 02
Org.nr: 212000-1702
E-post: skara.kommun@skara.se

Twitter
Facebook
Instagram