< >

2018-12-13

35 000 besökare i caféet i Varnhem

Varnhem är ett viktigt besöksmål med många reseanledningar. För besökare i klosterkyrkan, klosterruinen och Kata Gård är det ett fint komplement att kunna förlänga vistelsen med en fika eller lätt lunch.

Walid Sandoby tillträdde som entreprenör i klosterkafét i Varnhem lagom till transäsongen 2018. När nu säsongen är över kan han konstatera att det blivit ett jättebra år.

- Det var överraskande att det kom så många besökare, 35 000 personer, men nu vet vi till nästa säsong och kan förbereda oss. Höjdpunkten var kanske det fina vädret som höll i sig hela tiden och som säkert bidrog till att vi fick många besökare.

I planerna för nästa år finns att avlasta kassan inne i caféet genom att utöka cafésortiment ute i paviljongen tillsammans med glassförsäljning. Där kommer det också att ske försäljning av kaffe, smörgåsar och fikabröd. Öppettiderna förlängs en timme.

- Vi börjar även med Afternoon Tea en gång i månaden med tårtbuffé och längre öppethållande den dagen, och en grillkväll i veckan under högsäsongen.

Tanken för julen är att ordna julbord under helger i december, speciellt när kyrkan är öppen, dock menar Walid att antalet sittplatser behöver ses över.

Denna sida uppdaterades 2018-12-13

Dela: