< >

2019-03-13

Satsning på England ger utdelning

Visit Hornborgasjöns medverkan på Bird Fair i England har gett utdelning. Stanley Larsson på Herrtorps Qvarn är en av de aktörer som har fått bokningar inför säsongerna 2019 och 2020.

Stanley Larsson på Herrtorps Qvarn var med och ställde ut på Bird Fair i England i höstas och kunde konstatera att intresset var stort för Skandinavien som helhet och inte minst för Hornborgasjön.

Storbritannien är en stor marknad för naturturism. Det finns tre miljoner fågelintresserade som kan tänka sig att resa för att se på fåglar. Tranorna ses som något mycket exotiskt och innebär ett helt nytt resmål för fågelskådarna. Hornborgasjön och området runtomkring har med andra ord mycket att erbjuda besökarna – en 20 000 tranor stark besöksanledning.

Redan tidigare har Herrtorps Qvarn haft många internationella gäster, i synnerhet från Tyskland, Holland och Italien. Men nu tillkommer alltså en helt ny marknad. De researrangörer som har hört av sig till Herrtorps Qvarn sätter själva ihop sina koncept, men Stanley har varit behjälplig med kontakter och att sy ihop naturaktiviteter under vistelsen.

- Även om det främst är fåglar som gäller för besökarna står nu även bäversafari på agendan, säger Stanley.

 

Visit Hornborgasjön är ett samarbete mellan kommunerna Skara, Skövde och Falköping inom besöksnäringen.

Denna sida uppdaterades 2019-03-13

Dela: