< >

2019-05-28

Estetrådet till riksdagen

Idag åker estetrådet på Katedralskolan till riksdagen. Katedralskolan är en av fem gymnasieskolor runt om i Sverige som har tilldelats stipendier som låter elever åka till riksdagshuset i Stockholm. Idag ska estetrådet presentera sitt arbete om demokrati och internationella samarbeten.

Vera Dahl som är ordförande i estetrådet svarade på några frågor innan avfärden. 

Hur känns det att åka upp till Riksdagen?

Det känns mycket spännande! Vi alla är väldigt taggade och hoppas på en fin upplevelse att ta med sig vidare i livet.

Varför tror du att ni är en av fem skolor?

Att just vi blivit utvalda har och göra med att de säkerligen ville ha ungdomar från andra delar av landet än Stockholm just för att många får känslan av att det mesta cirkulerar kring huvudstaden. Vilket är ett väldigt härligt intiativ.

Hur ser er presentation ut?

Det kommer att presenteras bland annat en film som vi själva skapat som skall informera om organisationen Den Interparlamentariska Unionen. Vi har valt att göra en roligare film som lätt når ut till ungdomarna idag genom en tecknad film. Dessutom kommer vi att presentera en power-point om ämnet som kommer kunna användas till en vuxnare publik!

Vilka förväntingar har ni på dagen?

Vi hoppas på en dag fylld av härlig elevanda och att få träffa nya människor som också tror på en fredligare framtid. Att också få reda på mer om den organisation vi informerar om.

Denna sida uppdaterades 2019-05-28

Dela: