< >

Hjälp oss att skydda de som är mest sårbara i samhället, det vill säga våra äldre och redan sjuka! Om du är förkyld, har hosta eller feber ska du eller ditt barn inte besöka biblioteket eller våra kulturevenemang.

På  skara.se/coronaviruslänk till annan webbplats hittar du mer information och länkar

Bibliotekslokalerna tillfälligt stängda

Från och med den 31 mars stänger Skara bibliotek ner lokalerna för att minska risken för smittspridning i rådande Corona-tider. Istället erbjuds böcker i en påse vid dörren, så kallad take away. För personer som är 70 år eller äldre erbjuder biblioteket utkörning av böcker hem till dörren. 

Takeaway - påse på dörren

Det går att reservera det du vill låna i vår bibliotekskatalog. Invänta meddelande så att du ser att din reservation/reservationer finns att hämta.

Bibliotekskatalogenlänk till annan webbplats

Biblioteket erbjuder också ett stort utbud av e-böcker och tidskrifter som går att läsa på din dator.

Låna e-böcker

Det går även att läsa ett stort antal tidningar och tidskrifter direkt på din dator genom vår tjänst Pressreader. Det som krävs är ett lånekortsnummer med tillhörande lösenord.

Pressreaderlänk till annan webbplats

Pressreader på arabiskaPDF

Tillfälligt ändrade låneregler till följd av coronaviruset

Du kan nu låna om dina böcker upp till sex gånger.
Observera att reserverade böcker fortfarande inte kan lånas om.

Omlån gör du själv via Mina sidor eller genom att ringa eller mejla till biblioteket. De böcker du vill lämna tillbaka lämnas i bokinkastet som finns vid entrén när som helst på dygnet. 

Välkomna till Skara bibliotek 

Skara stift- och landsbibliotek är en mötesplats mitt i Skara dit alla är välkomna. Här möts olika åldrar och skilda kulturer. 

Biblioteket har avdelningar i två olika hus precis bredvid varandra. I biblioteket vid Prubbatorget finns folkbiblioteket, här hittar du bland annat barnlitteratur, skönlitteratur, faktaböcker och tidskrifter. Men det går också att låna dator, skriva ut och boka biljetter till föreställningar. 

I Gamla biblioteket finns Forskaravdelningen, den tillfälliga lekutställningen Bok & Lek och Skaramissalet att beskåda.

Denna sida uppdaterades 2020-04-01

Dela: