< >


En plats att trivas på

På Sockerbagar`n i Skara står dörren alltid på öppen. Här håller frivilligverksamhet, kaféverksamhet, anhörigstöd och öppna mötesplatser till. Det sistnämnda är en verksamhet som planerar och genomför aktiviteter för dig som är senior eller dagledig och som vill ha en meningsfull tillvaro.

- Vi startade öppna mötesplatser i januari 2021. Här träffas seniorer och daglediga för olika former av aktiviteter. Gruppen utgår alltid från Sockerbagaren men det anordnas aktiviteter på flera olika ställen i kommunen, berättar Ann-Christin Olsson som är en av personerna som arbetar på Sockerbagaren och med verksamheten Öppna mötesplatser. 

En meningsfull tillvaro

Här är det meningen att besökarna ska få en meningsfull tillvaro, skapa nya kontakter och ha möjlighet att bryta ensamheten.

-Det är viktigt att skapa aktiviteter som bidrar till en god hälsa. Hittills har det anordnats promenader från olika ställen i kommunen och när solen börjar titta fram och värmen kommer, startas utomhusfika och tipspromenader upp. Tanken är att många andra aktiviteter ska komma igång så snart det är möjligt, fortsätter Anki. 

Öppna mötesplatser på Facebook

Öppna mötesplatser har en facebooksida där du kan ta del av de olika aktiviteter som planeras. Här kan även du som anhörig hålla koll på vad som händer. 

- Man är alltid välkommen att ringa mig om man har frågor eller idéer på aktiviteter. Vi vill försöka ha ett innehåll som passar alla och tar tacksamt emot tips, avslutar Anki.

Vill du vara med och hjälpa till?

I dagsläget är det inte möjligt att ha kaféverksamhet eller väntjänst igång, men när allting börjar falla på plats och livet förhoppningsvis kan återgå till det "normala" så hoppas man kunna starta upp igen. 

Vill du eller någon du känner vara kafévärd eller i väntjänsten eller kanske få besök av en frivillig i väntjänsten? Kontakta Solveig Svantesson.

Länkar

Facebook öppna mötesplatser Länk till annan webbplats.

Facebook Sockerbagaren Länk till annan webbplats.

Öppna mötesplatser

Sockerbagaren

Frivilligverksamhet

Anhörigstödet

Solveig Svantesson 0511 326 94 eller 072 160 31 55.

Öppna mötesplatser 072 160 31 55.

Denna sida uppdaterades