Fyra grabbar som gillar att grilla – Lowlands bbq består av Anders Thorstensson, Håkan Johansson, Stefan Aronsson och Eric Brantäng. Foto: Anna Millqvist

< >

Lowlands bbq grillar så det ryker 

Här är ett gäng grabbar som tar grillning till nya höjder. Och framgångarna har inte låtit vänta på sig.

Man kan säga att det vinnande teamet startade i Vinninga, men snart utökades gänget med en grillare till. För alla vet att Håkan Johansson i Ardala, han gillar att grilla... Teamet ställde upp i SM i grillning 2017 och kom hem med en bronspeng totalt och guld i vegetariskt.

SM anordnas av Svenska grillfrämjandet, och konkurrensen på den här nivån är stenhård. Smak och textur är det viktigaste men kreativitet och sidorätter blir allt viktigare när det gäller att jaga hundradelar i poängligan.

Efter framgångarna i SM kom ännu en medlem till i teamet förra året, en utbildad kock vid namn Eric som bidrar med läckra presentationer och fina sidorätter. Det är ett bra tillskott till det smaksäkra gänget som har bra koll på grillarna. Och där har vi det vinnande konceptet!

I år går de för guld. I kvalet gick det mycket bra och det lovar gott för SM i Alingsås den 14-15 juni. De lag som placerar sig bra där får platser till VM i Polen. Vi håller tummarna!

Bästa grilltipsen?

Anders Thorstensson delar med sig av bästa tipsen

  1. En bra termometer! Rätt temperatur i grill och kött är avgörande för resultatet.
  2. Gör tvärtom - ytan kommer sist i kedjan. Grilla köttet indirekt först och lägg det sedan nära glöden för att skapa en mayardeffekt på ytan. Det kan du fixa genom att dela upp grillen med mest grillkol på en sidan och inte mycket på den andra.
  3. Använd torra kryddor! Marinader är en myt – använd sås eller glaze efter grillningen.

Recept på kött, fisk och vegetariskt

Svenska grillfrämjandet har grilltips och recept på sin hemsida. Läs mer Länk till annan webbplats.

 

Snygg presentation, fin smak och textur - en vinnande kombo

Denna sida uppdaterades