< >


Katedral - Årets UF-skola!

Katedralskolan tog hem flera fina priser i ung företagsamhet under finalen av UF Skaraborgs digitala mässa E-week. Under finalen och pristutdelningen den 26 mars kammade skolan hem tre första platser, där de bland annat vann årets UF-skola. Tjejerna i Smaken av Skara, kammade hem en fin tredjeplats i den prestigfyllda tävlingen som Årets UF-företag i Skaraborg.

Elever som läser entreprenörskap och företagande på Katedralskolan får under sitt tredje år skapa och driva ett UF-företag med allt vad det innebär. I och med detta kan de också vara med och tävla i olika delar av företagandet, tävlingar som drivs av organisationen Ung företagsamhet. Både elever och lärare på Katedralskolan satsar hårt på UF och priserna är ett kvitto på det gedigna arbetet.

- Att vi är bra på UF, det är ingen nyhet, det kan vi se många bevis på genom åren. Att vi får detta pris nu, trots ett så ovanligt år är väldigt roligt, ett kvitto på att vi vet vad vi gör. Jag tror att en orsak till att vi är så duktiga på UF är att vi arbetar med det så brett, det är så många elever på så många olika program som får möjligheten att jobba med det hos oss." säger Katharina Dahl och Marie Nilsson, båda lärare och drivande i UF på Katedralskolan.

Under finalen som sändes live på UF-Skaraborgs Youtubekanal stod 16 prestigefyllda priser på spel, förutom Årets UF-skolan vann också Katedralskolan priset för också Årets grafiska profil genom Smaken av Skara UF och Årets hållbara UF-företag genom Linnefiler UF.

- Vi är otroligt stolta över det engagemang och den drivkraft som lärare och elever inom UF visar prov på. Ett bättre bevis på ett lyckat koncept kan man inte få. Stort grattis till dem och oss, säger skolledningen genom samordningsrektor Petra Björk.

Katedralskolan representerar Skaraborg i SM

I och med att Linnefilter UF och Katedralskolan vann i respektive kategori går de också vidare och kommer representera Skaraborg i SM i Ung Företagsamhet som hålls den 10-11 maj.

Årets framgångar

Årets UF-skola i Skaraborg


1:a plats: Katedralskolan - motivering:

Det är en skola som satsar på UF-versamheten med stort engagemang och hög kvalitet.
Här driver hela 40% av eleverna UF-företag. Genom strategiskt arbete såväl från skolledning som lärare öppnas det upp möjligheter för UF-företagande på flera program.
I år har skolan breddat UF-företagandet ytterligare genom Samhällsvetenskapsprogrammet.
En stor del av framgångarna är det täta samarbetet med näringslivet och kommunen, där det finns en stark drivkraft och vilja att se fler unga entreprenörer frodas.

Årets Grafiska Profil i Skaraborg


1:a plats: Smaken av Skara UF - motivering

Stilrent, genomtänkt och smakfullt – det här UF-företaget knyter på ett fint och tilltalande sätt samman produkten med varumärkets alla ingredienser

Årets Ekologiskt Hållbara UF-Företag i Skaraborg


1:a plats: LinneFilter UF - motivering

Med en funktion i ett slutet kretslopp, låter ni människan få börja på topp. Där ni gjort god research, från flower till power. Med god efterfrågan utav produkt, samtidigt som den går att tvätta och få bort lukt. Vi må vara stora konsumenter i eget land men snäppet värre är dom i Finland! Vi tror på succé även hos den mest kaffedrickande finne med ert hållbara Linne

Årets UF-företag i Skaraborg


3:e plats: Smaken av Skara UF

Denna sida uppdaterades