Gran på Bokäventyret
< >


Kluriga aktiviteter i jul på Bokäventyret

Det händer kluriga roligheter på Bokäventyeret under jullovet, som att Lassemajas dektektivbyrå är på besök eller att man lär sig cirkuskonster. Skaras egna populära lek- och lärutställning bjuder också in till en värld full av bus, lek och möjligheter att på olika sätt få djupare kunskap om bokens historia. Och en bonus är att detta passar både både stora och små. 

Boka ditt besök på Bokäventyret

På grund av rådande restriktioner vid Covid-19 med start 23 december, så tar vi endast emot max 50 personer vid varje besökstid på Bokäventyret. Det kommer finnas tre olika besökstider 10.00-11.50, 12.00-13.50 samt 14.00-16.00.

Nu kan du boka din plats på Bokäventyret. Entré betalas på plats.
Jag vill boka mitt besök nu! Länk till annan webbplats.

.Lassemajas dektektivbyrå - ny gästutställning

Från den 18 december och ända fram till 20 mars gästas lek- och lärutställningen Bokäventyret av LasseMaja och cirkusmysteriet. De populära karaktärerna Lasse och Maja skapade av Martin Widmark och Helena Willis intar Gamla biblioteket och tar oss med in mysteriets och cirkusens värld.

(LasseMaja-utställningen ingår i inträdet till Bokäventyret vilket betalas på plats.)

Lasse och Maja löser cirkusemysteriet

Lär dig cirkuskonster

I slutet av jullovet ges möjlighet för barn i Skara kommun att anmäla sig till en gratis cirkusskola som hålls i Gamla biblioteket. Mellan den 6-9 januari håller Cirkus Titan i en fyradagars kurs, där de under 1,5 timme per dag lär barnen jonglering, akrobatik, diabolo och parakrobatik.

Cirkusskolan är uppdelad i två ålderskategorier;

  • 7-10 år kurs mellan kl. 10.30-12
  • 11-14 år kurs mellan kl. 13-14.30 

Obs, föranmälan krävs. Skicka er anmälan skickas till: bokaventyret@skara.se och anmälan omfattar alla fyra dagarna. Glöm inte att ange åldersgrupp. OBS, antalet platser är begränsade - först till kvarn gäller.

Cirkusskola med Cirkus Titan

Öppettider på jullovet

Öppet 27-30 december, kl. 10-16,
Stängt nyårsafton samt nyårsdagen
Öppet 2-9 januari, kl. 10-16.

För mer information se www.bokaventyret.se Länk till annan webbplats. eller våra sociala medier där ni kan följa vad som händer i utställningen.

Denna sida uppdaterades