< >


Alla har rätt att må bra

I en tid när fler är hemma mer är det lätt att fixa hemma, städa, handla mat eller kanske renovera. Men vad är det som ger dig energi? Det kan vara att titta på en serie, dricka te och kolla kattvideos på nätet, gå en promenad eller lyssna på en podd. Våga be någon om hjälp att passa barnen om du får energi av att ta en fika hos en kompis eller gå en promenad i naturen.

Vi utmanar våra relationer i en tid som denna. Vi har anpassat oss in i nya rutiner, ungdomarna hemma kanske inte går till en fysisk skola, du kanske arbetar hemma eller så har ekonomin förändrats sedan pandemin blev ett faktum. I den nya situationen, som vi inte vet hur länge den kommer att pågå, måste vi hitta nya sätt att umgås i den närmsta familjen. Det är lätt att det skaver i familjerelationerna eller att det blir bråk och konflikter över sådant som förr inte alls var något större bekymmer.

Kanske mår någon där hemma dåligt psykiskt och i rådande läge har det blivit värre. Kanske har våldet i hemmet ökat eller bråken fler och allvarligare. Alla har rätt att må bra!

Det finns hjälp

Inom kommunens socialtjänst finns öppenvård. Där erbjuder vi föräldrastöd och familjeinriktade insatser för att förbättra er kommunikation, relation och samspel. Vi är vana vid att träffa familjer och hantera svåra situationer. Det är lätt att ansöka om familjebehandling och stöd i föräldraskapet! För familjer med yngre barn har vi särskilda föräldrastödsutbildningar i grupp, ABC, och Komet till föräldrar med barn i ålder 12-18 år. Utbildningarna är gratis.

Sök hjälp

Tips för bättre klimat hemmalänk till annan webbplats

Denna sida uppdaterades

Dela: