< >

Elevinflytande

Som elev på Katedralskolan är det viktigt att kunna ha inflytande över sin skolgång. Beroende på vad det är som man vill påverka finns det olika sätt att gå till väga. 
Om du som elev vill ta upp en fråga som rör hela skolan så är det elevkåren du kan vända dig till.
Om det istället är en fråga som rör din klass eller program så är det istället elevprogramrådet som du kan vända dig till. I din klass så har du ett ombud som du kan vända dig till.

Elevkåren

Skolan har en elevkår istället för ett elevråd. De största skillnaderna är att en elevkår är en fristående förening, inte ett organ under skolan, som begagnar sig av frivilligt medlemskap öppet för alla skolans elever.
Elevkåren arrangerar bl.a. lussediscot, skolfoto, skolmösseförsäljning och föreningsorganisering. Dessutom kommer elevkåren jobba med ännu mer social och kulturell verksamhet - Bananakill var en provsmak - samt påverkansarbete. Medlemmarnas önskningar bestämmer verksamheten!
Du som elev är varmt välkommen att gå med i Elevkåren - inga måsten, men en massa möjligheter!

Elevprogramråd

Varje program har ett eget elevprogramråd, som arbetar med frågor som rör det enskilda programmet. Det kan vara sådant som att anordna aktiviteter och utflykter men även med att utveckla undervisningen på programmet.

Denna sida uppdaterades 2020-06-05

Dela: