< >

Var kommer maten ifrån?

I våra upphandlingar ställs höga krav på djurskydd och hållbar produktion. Vår strävan är att i möjligaste mån köpa svenska råvaror och från lokala livsmedelsproducenter

Våra leverantörer av livsmedel är:

  • Potatis - Grönsakshuset i Skövde
  • Färsk frukt och bär och färska grönsaker - Grönsakshuset i Skövde
  • Grossist - Martin & Servera
  • Färskt bröd - Mössebergsbagaren i Falköping
  • Kött, fågel, fisk och chark- Svensk Cater
  • Färsk fisk - Bröderna Hansson och Feldts fisk i Göteborg
  • Färska ägg - Ulfstorps säteri utanför Vara via Svensk Cater

Följande nyckeltal är från 2022:

  • inköpta livsmedel 26 686 254 kronor
  • ekologiskt % i inköpsvärde: 19,58%
  • ekologiskt % i vikt: 29,65%
  • % utanför avtal: 5,72 %
  • svenska ekologiska % i inköpsvärde: 13,85%
  • svenskt kött: 99,12%
  • svensk fågel 99,24%, oberedd fågel: 99,97%
  • Co2E, koldioxidekvivalenter, per kilo livsmedel: 1,6
  • Ursprungsland sverige 73,41%
  • Mejerivaror från sverige 95,94%
  • Ägg från Sverige 100%
  • Ost från sverige 69,11%

Denna sida uppdaterades