< >

Så här tycker elever om SFI

Elev 1

Jag är en elev på SFI kurs C. jag flyttade till Skara eftersom min kompis bor här. Det går ganska bra för mig på SFI. Jag har fått träna på svenska, grammatik och förståelse. Så nu vågar jag prata svenska. Jag kommer bra överens med alla andra elever. Det är roligt att studera.

Elev 2

Jag är en elev på SFI, grupp B2. Jag flyttade till Skara för att jag vill bo med min bror och hans son. SFI-utbildningen är mycket viktig för mig. På SFI har jag lärt mig grammatik och att prata och skriva svenska. Jag har också arbetat med dator där man får träna på att lyssna på svenska. SFI är mycket bra. Jag går också en kurs på eftermiddagarna, så det är bra att det går att kombinera.

Elev 3

Jag är en elev på SFI. Klassen är bra. Jag flyttade till Skara till min kompis. På SFI har jag fått träna på svenska, det där mycket bra. Jag får lära mig grammatik, prata, skriva, arbeta med att höra på dator och att lyssna på radio. SFI-utbildningen är mycket viktig för mig. Vi har inte fått några egna böcker, arbetar med många olika uppgifter. Jag har fått många kompisar från olika länder, det är bra. Jag är tacksam för all hjälp jag fått av lärarna.

Elev 4

Jag är en elev på SFI. Jag har fått träna på svenska, lära mig grammatik, prata, skriva, arbeta med dator och höra. Jag har jobbat mycket med detta. SFI-lärarna är bra. SFI-utbildningen är mycket viktig för mig. Vi får inte många böcker. Alla kurskamrater är bra. Jag flyttade till Skara. Jag har fått många kompisar från olika länder.

Elev 5

Jag är en elev på SFI i Skara. På SFI har jag fått träna på svenska. Jag tycker om SFI i Skara därför att det är duktiga lärare. SFI finns på Katedralskolan. Skolan är mycket stor. Där är också gymnasiet. Jag får lära mig grammatik, prata och skriva. SFI-utbildningen är mycket viktig för mig, för att jag får lära mig prata svenska. Jag har fått lära känna många nya människor.

Elev 6

Jag skall berätta lite om Skara kommun och SFI-invandrare i Skara. Först när jag kom till Skara tänkte jag att SFI i Skara inte skulle vara bättre än andra SFI. Men när jag började där tyckte jag att det var roligt och att lärarna var duktiga. Jag har lärt mig mycket svenska. Jag flyttade till Skara för jag har en kompis här. Jag har också fått många nya kompisar.

Denna sida uppdaterades