< >


Lina med rätt att mäta

Matte och gamla kartor har alltid fascinerat Lina Kedner. Men lokalsinnet har det varit värre med. Vad kan då vara bättre än att ägna sitt yrkesliv åt mätning? - GPS är ett är ett underbart verktyg, säger Lina.

Lina Kedner är nyexaminerad lantmäteriingenjör. Efter några år i arbetslivet på olika jobb kom tanken på utbildning till mätningsingenjör.

- Hela samhällsbyggnadsprocessen och hur allt hänger ihop har alltid intresserat och fascinerat mig. Jag har ett stort intresse för matte. Min farfar väckte intresset för gamla kartor som han visade mig och jag kände att det var något jag ville veta mer om. Till saken hör att jag alltid har haft ett extremt dåligt lokalsinne.

Utbildningen Lina har gått har mer än väl kompenserat denna brist. Och hon konstaterar att GPS är ett underbart verktyg. Hennes arbete är nu att se till att primärkartan över Skara kommun stämmer och uppdatera det som behövs. Hon mäter höjder, byggnader och träd. Allt detta är bra att veta vid nyplanering av områden och framtagning av detaljplaner. Ett annat användningsområde är att ta fram bygglovsunderlag.

- Om du har frågor om nybyggnadskartor, var fastighetsgränser går eller få ett kartutdrag över din fastighet, då är det mig du ska kontakta, berättar Lina.

Skara har en helt egen karaktär

Lina är uppvuxen i Arentorp men är numera Lidköpingsbo. På frågan om vad som är hennes första intryck av Skara säger hon:

-Det är en fin och vacker stad, ja hela miljön, med otroligt fina och välbevarade byggnader. Staden har en helt egen karaktär som är trevlig och gemytlig.

Det finns många saker att se fram emot i det nya jobbet, kan hon konstatera.

- Det ska bli roligt att kunna bidra med de nya kunskaperna direkt från utbildningen. Jag har också med mig erfarenheten av att komma från en mindre ort och ser fram emot att bemöta kommuninvånarna. Det är alltid givande att möta människor som man utför arbeten åt och ta fram sådant som påverkar deras liv, till exempel när de vill bygga nytt.

Lina finns på plats från den 5 augusti.

Helena Långström Schön
Kommunikatör

Kommentarer
 1. Leif Levin
  Hej Lina.
  Fick ditt namna av Ameer Naggar. Min dotter vill göra ett uterum i anslutning till huset på 15 kvm. Han säger att jag skall kontakta dig för beställning av byggnadskarta.
  Gäller Klostret 22:27 i Varnhem.
  Kan du skicka en sådan till mig?

  MVH/ Leif Levin
  # 1
  fredag, 1 maj kl. 10:44
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades