Foto: Janne Andersson, Skara

< >


Helheten viktig när vi planerar vid Skaras östra entré

Läget vid E20 är strategiskt och området nära Skaras östra entré behöver knytas ihop med fritidsområdet och centrum. På så sätt blir staden ännu mer attraktiv.

Idag är området uppdelat på ett antal mindre detaljplaner som har tillkommit vid olika tidpunkter, den äldsta så tidigt som 1975. Det som tillåts i den ena planen går inte att göra enligt den andra och det blir därför svårt att skapa en helhet och ett bra flöde i området. På 2000-talet har mycket hänt i utvecklingen, inte minst inom handel och besöksnäring. Det är därför viktigt att inte bygga bort möjligheter för framtiden i den plan som nu är under framtagande.

I planen skapas förutsättningar för handel, kontor, restaurang, hotell och andra näringar och verksamheter. Det betyder inte att det finns intressenter som står klara att etablera sig, bara att möjligheten kan finnas. Det strategiska läget vid E20 gör också området till en viktig entré för hela staden.

Som vid alla detaljplaner är det många intressen som ska samsas för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Detaljplanen är också tänkt att gälla för lång tid framöver.

-Vi vill se området som en resurs för utveckling. Det handlar om att skapa en helhet för hela området och knyta ihop staden. På det sättet kan vi göra stan ännu mer attraktiv både för besökare, arbetspendlare och invånare, säger planarkitekt Anders Aubry.

Än är det många steg kvar innan planen är klar att antas. Samråd och granskning är olika steg som planen genomgår innan kommunstyrelsen får den på sitt bord.

- Om du har frågor får du gärna ta kontakt med oss på Plan-och byggenheten, så förklarar vi gärna och tar med synpunkter, avslutar Anders Aubry.

Läs mer Länk till annan webbplats.Kommentarer
  1. Katarina Persson
    Hej. Jag tror att ett köpcentrum skulle lyfta hela Skara och många besökare om det ligger synligt från E20' där skulle det kunna vara klädesaffärer, sko affär, resturang, fik och leksaks affär. Skulle även vilja trycka på området vid Viktoria skolan där Teglaskolan låg att göra en fin familjepark med lekplats, linbana, hinderbana och soffor, fontän och fina blommor. Det skulle lyfta Skara rejält :) mvh Katarina Persson Skara
    # 1
    fredag, 23 augusti kl. 10:44
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades