Flera tillfälliga hållplatser på vardera sidan av Vallgatan, där mittsträngen markerar bussfilerna. Inget utrymme för annan trafik, i synnerhet inte omkörningar.

 

< >


Därför är Vallgatan avstängd

Under tiden som ombyggnaden av stationsområdet pågår har tillfälliga busshållplatser ordnats utefter Vallgatan. Vid vissa tider kan det vara många bussar samtidigt, och de behöver en del manöverutrymme.

Så många som nio hållplatser ska rymmas på den korta sträcka på Vallgatan som nu är avstängd för biltrafik. Vissa tider kan det blir rätt fullt på gatan när det är många bussar i farten samtidigt. Att ha mötande trafik på sträckan blir både trångt och trafikfarligt. Skymd sikt och stressiga omkörningar vill vi helst undvika! Därför är biltrafik förbjuden fram till dess ombyggnaden är klar i november. Det enda undantaget är förstås de boende på området som behöver ha tillgång till fastigheterna de bor i.

För oss andra finns flera andra alternativ för att ta sig genom centrum. Så vi ber alla ha tålamod och visa hänsyn till de som reser, arbetar och bor på sträckan, även de tider när det är lugnare på Vallgatan. Om några månader ska allt vara klart! Då kan vi alla glädjas åt en finare miljö mitt i centrum.

Linus Gradén
gatuingenjör

Tillfälliga busshålölplatser på Vallgatan

Tillfälliga busshållplatser på Vallgatan under ombyggnadstiden. 

Avastängning på Vallgatan under byggtiden

Det rödstreckade området är avstängt under byggtiden

Bussarna behöver svängrum

Det behövs svängutrymme när bussarna kör in eller ut ut på Vallgatan.

 

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades