Visualiseringsbild - så här kan Sörskogen Norra se ut om några år.

< >


Ett bostadsområde för alla växer
fram - i hjärtat av Skaraborg

Slingrande gator, radhus, lägenheter och väl tilltagna tomter för villor. Variation är själva grunden när Sörskogen Norra i Skara börjar ta form.

– En slingrande gata väcker mer nyfikenhet än en rak! Det är också ett naturligt sätt att få ner farten och öka känslan av trygghet och lantlighet i bostadskvarteren, säger mark- och tillväxtstrateg Kim Olsson, som har varit drivande i Sörskogens utformning.
I kombination med olika boendeformer bildar Sörskogen Norra ett område där alla ska kunna bo oavsett ålder eller plånbok. Det finns boendealternativ för familjer och den som flyttar hemifrån, för ensamstående eller par, och för äldre fram till dess man kan behöva mer stöd. Blandningen av människor är värdefull, det är den som bidrar till levande kvarter och det är det som är den bärande tanken med bostadsområdet. Det ska vara tryggt och omväxlande att bo på Sörskogen.

Stadsnära och naturnära

Till områdets kvaliteter hör också att det är både stadsnära och naturnära på samma gång. Ett stenkast från bostadsområdet ligger friluftsområdet Petersburg med utegym, löparslingor, padelbana och mtb-spår. Föreningslivet är rikt och aktivt och det finns gott om rekreationsmöjligheter både på egen hand och tillsammans med andra. Samtidigt är det cykelavstånd till stadskärnan med all samhällsservice. Sörskogen ligger heller inte långt från Skaraborgs två viktigaste pendlarstråk, riksväg 49 och E20.

För två år sedan sedan kom ett trendbrott på bostadsmarknaden. Efterfrågan på hyresrätter ökade mer än efterfrågan på bostadsrätter. Detta avspeglar sig också i planeringen av det nya bostadsområdet. Det kommer att byggas 11 radhus/parhus och 24 lägenheter med hyresrätter fördelat på 4 st så kallade parkvillor.
Villatomterna är väl tilltagna och ger en mjuk övergång till den omgivande miljön. Efter ett framgångsrikt tomtsläpp i maj finns endast ett fåtal småhustomter kvar på Sörskogen Norra.

– Kul att intresset för Sörskogen har varit så stort. Jag hade höga förväntningar, men de överträffades, säger mark- och tillväxtstrateg Kim Olsson.

Stort tryck

Trycket i bostadskön har tredubblats sedan nyår och det är stort sug efter nya bostäder i Skara. En del av förklaringen kan vara läget i hjärtat av Skaraborg. Inom bekvämt pendlingsavstånd på en halvtimme finns tillgång till en stor arbetsmarknadsregion med 260 000 människor.

Det nya bostadsområdet är förberett för byggnation och byggstart sker under hösten. Det kan innebära att det går att flytta in i de allra första husen till sommaren 2022. Om två år beräknas hela området stå färdigt.

– Om man är intresserad av att reservera en tomt anmäler man sig först till tomtkön. När det gäller hyresrätter kan vi förmedla kontakten till hyresvärdarna, säger mark- och exploateringsingenjör Anton Grönvist.

Helena Långström Schön
Kommunikatör

Användbara länkar

Bostadsbyggande i Skara

Småhustomter

 

Kommentarer
 1. Helena Långström Schön
  Hej Therese! Roligt att du är intresserad av Sörskogen Norra! Ta kontakt med mark- och exploateringsingenjör Anton Grönqvist så hänvisar han dig vidare till bostadsföretagen. Du når Anton genom kommunens växel 0511-320 00 eller via mail anton.gronqvist@skara.se
  # 16
  onsdag, 2 februari kl. 08:25
 2. Therése
  Hej!
  Finns det möjlighet att få kontaktuppgifter till de hyresvärdar som är aktuella för kommande byggnation av hyresrätter i sörskogen norra?

  Med vänlig hälsning, Therése
  # 1
  tisdag, 1 februari kl. 22:40
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades