Foto: Jonas Ingman

< >


Hållbara boenden - ta ett hållbarhetskliv!

Jobbar du i besöksnäringen i Valle eller Hornborgaområdet och vill du att din verksamhet ska bli mer hållbar? Då kan du få rådgivning på plats av våra energi- och klimatrådgivare mellan april och juli. Och du kan delta i tre föreläsningar som kan inspirera till att ta det där hållbarhetsklivet framåt.

Projektet ”Klimatsmarta boenden och destinationer vid Hornborgasjön och Vallebygden” är ett samarbete mellan energi- och klimatrådgivning och turistorganisationerna i Falköping, Skara och Skövde (Visit Hornborgasjön)

Syftet med projektet är att turistföretagen i området skall få en ökad medvetenhet om, och även se vilka förbättringar som kan göras, inom de tre hållbarhetskriterierna ekologisk-, ekonomisk- och social hållbarhet.

Projektet pågår under 2022 och erbjuder inspirationsföreläsningar och utbildningsmaterial med checklistor.

Platsbesök

Platsbesök hos intresserade företag genomförs av energi- och klimatrådgivarna där vi går igenom checklistorna och ger förslag på förbättringar inom alla områden. Platsbesöket hos ditt företag planeras från april – juli på en tid som passar er. Låter det intressant? Gör i så fall en intresseanmälan så hör någon från energi- och klimatrådgivningen av sig.

Intresseanmälan Länk till annan webbplats.

Föreläsningar i projektet Klimatsmarta boenden och besöksmål

15 mars kl. 16 - 18. Ekologisk hållbarhet

Först ut är Linda Staaf som pratar om ekologisk hållbarhet. Linda driver sedan 2009 Woods and Water som arrangerar aktiviteter och upplevelser på Omberg i Östergötland. Linda engagerar sig i frågor om hållbar turism både nationellt och internationellt och föreläser ofta om hur man kan turista hållbart och leva ett enklare liv i samklang med naturen. (Anmälningslänk nederst)

woodsandwater.se Länk till annan webbplats.

10 maj kl. 16 – 18. Ekonomisk hållbarhet

Torbjörn Backlund är andra generationen på Ramsviks Stugby & Camping som startades 1958. Företaget har genom åren utvecklats från ett rent boende mot att erbjuda en rad outdooraktiviteter med hållbarhethetsfokus. 2019 installerade man bl.a solceller som försörjer hela anläggningen med el. Torbjörn är i grunden Civilekonom och väver på ett bra sätt ihop sitt kunnande inom ekonomi med turismföretagande (Anmälningslänk nederst)

ramsvik.nu Länk till annan webbplats.

Passa även på att boka in datum för hösten i din kalender!

6 september kl. 13.00 – 16.00. Social hållbarhet 

Lisa Lemke, känd matkreatör och TV- kock, senast i Timjan, tupp och tårta. Brinner för sin hembygd, Skrea backe och hållbarhetsfrågor. Även Anders Bergqvist, Stora Bjurum, deltar och pratar om sitt arbete med social hållbarhet i samarbete med kompetens- och arbetslivsförvaltningen i Falköpings kommun (Anmälningslänk nederst)

8 november kl. 12 – 16 inkl. lunch. Workshop

Workshop för att utvärdera hur det gått i projektet och för alla som har deltagit och vi kommer se hur vi kan jobba vidare. Dagen inkluderar även en föreläsning om solceller och elbilar och Visit Hornborgasjön delar med sig av sina visioner framåt. (Anmälningslänk nederst)

De digitala föreläsningarna kommer spelas in för att kunna ses i efterhand. 

Anmälan

Intresseanmälan till platsbesök Länk till annan webbplats. 
Anmälan till föreläsningarna 

Mer information

Läs mer om projektetKommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades