Det här är planarkitekterna Maja Skarbäck och Jonathan Naraine och bygglovsingenjören Therese Källberg.

< >


Nya krafter inom plan och bygg

Skara är inne i en spännande utvecklingsfas där infrastruktursatsningar och bostadsplanering ger möjligheter till hållbar och positiv expansion. Planarkitekterna Maja och Jonathan och bygglovshandläggaren Therese är tre av kuggarna i arbetet.

Våra nya medarbetare är en viktig förstärkning genom sin kompentenser inom bygglov och samhällsplanering. Jonathan har arkitektexamen från Chalmers och master-programmet Design and Planning Beyond Sustainable Development. Maja är nyexaminerad och har precis flyttat från Lund, där hon studerade samhällsplanering. Therese kommer från näringslivet där hon har ansvarat för allt som driver en avdelning framåt.

- Jag ser fram emot att i olika typer av planarbete utforska kommunens potential kring framtida utveckling kopplat till hållbart samhällsbyggande – speciellt i områden där stad möter landsbygd och hur jordbruk/odling kan integreras på ett spännande och innovativt sätt när staden växer. Men självklart också att lära känna alla spännande platser i kommunen, kollegorna och träffa medborgarna, säger Jonathan.

Maja och Therese vill känna att de utvecklas och ser också fram emot att lära känna alla nya kollegor.

Tillväxt på landet, i staden och mittemellan

Sverige har upplevt en byggboom de senaste åren och därför är det extra roligt att kunna binda dessa kompetenser till Skara som ju är en mindre kommun. Att vara mindre behöver dock inte vara någon nackdel, bara man är intressant.

- Det som lockade mig var nog det faktum att staden och kommunen kändes lagom stor, då jag vill arbeta planeringsfrågor i både stad och landsbygd. Skara ligger också på en spännande plats, mitt i Skaraborg omgiven av mycket lantbruk, och har ett väldigt imponerande kulturarv, säger Jonathan.

Therese lyfter fram den härliga atmosfären och teamkänslan samt Skaras framåtsträvan.

- Det är dessutom ett härligt arbetsgäng som jag hade turen att jobba med under min LIA i våras, säger Therese.

Maja är född och uppvuxen här och det gjorde att hon kände sig mer trygg när hon skulle börja arbeta med just planering.

- Dessutom har jag bara fått bra intryck av Skara kommun och alla som jag har träffat här. Man kan ju inte heller ogilla Skara som stad! avslutar Maja.

Helena Långström Schön
Kommunikatör

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades