< >

Våra tätorter

Eggby

I Skara kommun finns fyra tätorter. utanför huvudorten Skara. Axvall och Varnhem ligger utmed riksväg 49 mellan Skara och Skövde. Ardala ligger vid E20 väster om Skara. Eggby ligger omgiven av sjöar mitt i natursköna Valle, en bit norr om riksväg 49 mellan Skara och Skövde.

Ardala

Sex kilometer väster om Skara, intill E20, ligger Ardala. I det lilla samhället bor omkring 700 personer. Här finns förskola och skola med årskurs 1-6. I samhället finns livsmedelsbutik, pizzeria och frisör.

Sommartid är utomhusbadet en välbesökt plats. Det finns också en imtyckt elljusslinga. Mellan Ardala och Skara finns cykelväg för den som föredrar cykel som färdmedel.

I Ardala har kommunen flera byggklara villatomter.

Lediga tomter i Ardala

Axvall

Skaras näst största tätort ligger åtta kilometer öster om Skara och här bor omkring 1100 personer.

Leva och bo i Axvall

Eggby

Nordost om Skara ligger Eggby. Mitt i byn ligger Vallegården, en bygdegård där det ofta är olika aktiviteter såsom loppmarknader eller filmkvällar. På den lilla orten finns vandrarhem, bilverkstad och en förskola. När det gäller skola finns det både i närliggande Axvall och Varnhem. I Eggby bor drygt 230 personer.

Från Eggby har man nära till olika sjöar och i området finns många fina vandringsleder. Från Eggby är det också nära till elljusspåret i Istrum.

Lediga tomter i Eggby

Historien är alltid nära i Varnhem och ger karaktär åt samhället. Ett stenkast från den imponerande klosterkyrkan upptäcktes vid utgrävningar 2005 spåren efter kristna vikingar. Klosterområdet med kyrkan är i dag ett välkänt turistmål.

I Varnhem bor i dag drygt 700 personer och orten ligger 13 kilometer öster om Skara. Läget nära riksväg 49 erbjuder pendlingsmöjligheter och bra bussförbindelser. På Varnhemskolan finns förskola och klasser i årskurs 1-6. 

I Varnhem finns främst fristående villor, men även radhus. Planer finns på att bygga några lägre hyreshus för att tillgodose efterfrågan på lägenheter på orten. Närheten till den vackra naturen och Hornborgasjön är betydelsefull. 

Lediga tomter i Varnhem

Denna sida uppdaterades