< >

Hållbart yrkesliv

Vi vill att våra medarbetare ska må bra. Vi vill också minska sjukpenningtalen i Skara kommun, dels i vår roll som arbetsgivare och dels som en samarbetspartner och inspirationskälla för andra arbetsgivare inom vårt geografiska område. 

Sjuktalen är höga både för anställda i offentlig sektor och i det privata näringslivet. Främst gäller det sjukskrivningar för psykiska besvär och besvär med skelett och muskler. De som är sjukskrivna jobbar främst inom så kallade kontaktyrken, exempelvis lärare, socionom och vårdbiträde. Inom de yrkena jobbar främst kvinnor.

Därför har vi tagit intiativ till ett samarbete med försäkringskassan, arbetsförmedlingen, vårdcentralen och företagshälsovården. Det startade som ett projekt och samarbetet fortsätter. Tillsammans har vi byggt upp en erfarenhetsbank om förebyggande arbete och rehabilitering. Detta kan vara till god hjälp både för arbetsgivare och medarbetare.

Ladda ner Guide till Hållbart yrkesliv i högerspalten och deltag gärna i några av de arrangemang vi anordnar. Tveka inte att ta kontakt om du vill ha tips och råd!

Denna sida uppdaterades