Bild som symboliserar vänskap. Två händer som pusslar ihop ett pussel (två pusselbitar) som ihop bildar ordet friendship,
< >

Bli kontaktperson

Vi söker fler kontaktpersoner till ungdomar och vuxna i varierande åldrar med olika funktionsnedsättningar – fysiska, psykiska och/eller intellektuella. En kontaktperson fungerar som medmänniska, en kompis till en person med någon form av funktionsnedsättning.

Personer med funktionsnedsättning kan ha svårare än andra människor när det gäller socialt kontaktnät eller att komma ut på olika aktiviteter. Här kan du vara en hjälpande hand, en vän. Du kan exempelvis delta vid olika fritidsaktiviteter, följa med på en fika, gå på bio eller ta en promenad.

Vad krävs av en kontaktperson?

För att bli kontaktperson krävs inte att du har någon speciell utbildning. Du ska ha ett intresse för människor och vara trygg i dig själv.

Ett uppdrag som kontaktperson kan innebära att ni går på bio tillsammans, går på en fotbollsmatch eller bara umgås. Vanligen träffas man ett par timmar, en gång per veckan.

Ersättning för uppdraget är enligt kommunförbundets rekommendationer. Du ska ha fyllt 18 år.

För att bli kontaktperson krävs att du i samband med att vi skriver avtal kan uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister. Detta kan beställas hos polisen. Utdrag ur belastningsregistret Länk till annan webbplats..

Vill du veta mer?

Är du intresserad eller bara vill veta mer om hur det att vara kontaktperson - LSS? (LSS = Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade)

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så återkommer vi till dig.Denna sida uppdaterades