Maria Nyman, växeltelefonist

< >

Kontakt

I kontaktcentret finns växel, turistinformation och kommunvägledare. Personalen i kontaktcentret pratar bland annat svenska, arabiska, engelska och tyska.

Skara kommuns kontaktcenter tar emot besökare och växeltelefonisterna kopplar samtal till alla verksamheter inom kommunens organisation men även till kommunens bolag och Västergötlands museum. Skara, Lidköping och Götene har ett växelsamarbete, vilket gör att vi kan hjälpas åt om det ringer mycket.

Adress

Skara kommun
Kommunledningsförvaltningen
Södra Kyrkogatan 2
532 88 Skara

Telefonnummer

Telefon 0511-320 00

Öppettider

Måndag-fredag klockan 08.00-17.00.

Vardag före röd dag klockan 08.00-14.00.

Med anledning av coronaviruset

För att minska smittspridningen ber vi dig i första hand att söka information på skara.se, ringa till oss på 0511-320 00 eller mejla skara.kommun@skara.se. Vi ser gärna att du lämnar post och ansökningar/handlingar direkt i brevlådan bredvid trappan utomhus. Vi finns också i sociala medierlänk till annan webbplats.

Det här kan du göra i kontaktcentret

En plats för den lokala demokratin

I kontaktcentret kan du läsa handlingar och protokoll från våra nämnds- eller fullmäktigesammanträden. Hos oss kan du också lämna synpunkter eller klagomål på kommunens verksamheter.

I stadshusets aula webbsänder vi kommunfullmäktiges möten. Tider finns på skara.se/politiklänk till annan webbplats. Följ fullmäktige i direktsändningar via skara.se/skaraplaylänk till annan webbplats eller se i efterhand.

Hemestra eller semestra?

I kontaktcentret tipsar vi gärna om vad som händer i kommunen, med evenemang och aktiviteter. Oavsett om du vill äta gott, få tips om semesterboende eller hitta ett nytt smultronställe är du välkommen in. Vi lägger också upp evenemang på vastsverige.com/skaralänk till annan webbplats. Vi finns också på Instagramlänk till annan webbplats och Facebook.länk till annan webbplats

Vägledning på flera språk

Vår kommunvägledare hjälper dig på antingen arabiska, svenska eller engelska och finns tillgänglig via telefon 0511-320 00 måndag, onsdag och fredag kl. 09-12 samt tisdag och torsdag kl. 13-16.

Hitta hit

För att göra ditt besök så praktiskt som möjligt går bussen förbi precis vid husknuten. Det är 300 meter att gå från busstationen om du inte vill ha skjuts ända fram. Det finns parkeringsplatser precis vid entrén på Södra Kyrkogatan, men också på Stortorget och Skoltorget som ligger nästgårds. Kolla gärna på skara.se/hittaparkering.

Denna sida uppdaterades 2020-07-02

Dela: