< >

Frågor och svar om covid-19 för dig som är vårdnadshavare

Här finns information, frågor och svar för dig som är vårdnadshavare till barn och elever i våra förskolor och skolor.

På krisinformation.se finns bra information om hur du pratar med oroliga barn om coronaviruset covid-19:

Krisinformation.se: Så pratar du med ditt barn om covid19 Länk till annan webbplats.

Du som vuxen kan kontakta Bris kuratorer klockan 9-12 varje vardag på 0771-50 50 50. Bris har även en sida som vänder sig direkt till barn och unga som känner oro angående viruset. 

Frågor och svar om corona-viruset för barn och unga Länk till annan webbplats.

Barn kan varje dag ringa 116 111, chatta eller mejla till Bris kuratorer. Öppettider: klockan 9-12 på vardagar, klockan 14-21 alla dagar.

Folkhälsomyndighetens information till barn Länk till annan webbplats.

Sjukanmäl ditt barn enligt din förskolas eller skolas rutiner, men tänk på att göra det så tidigt som möjligt. Om ditt barn går i grundskolan ska du sjukanmäla barnet varje dag som hen är hemma.

Skara kommun erbjuder elever möjligheten att vaccinera sig mot covid-19 på skoltid vid vissa datum. Allt för att så många möjligt ska kunna vaccinera sig i den mån som det är möjligt.

Barn och ungdomar - om vaccination mot covid-19 Länk till annan webbplats.

Bra att veta om vaccinationen mot covid-19 – för dig som är barn, ungdom eller vårdnadshavare Länk till annan webbplats.

Barn- och utbildningsförvaltningens ledningsgrupp tar endast beslut om stängning efter noga övervägande. Vi tar varje uppkommen situation på största allvar för att kunna erbjuda era barn full tillsyn, säkerhet och kvalitet.

Denna sida uppdaterades