< >

Krisberedskap

En kris är en oväntad händelse som drabbar många människor och stora delar av samhället. Kommunen har en krisberedskap för sådana situationer. Förbered dig själv för en kris så att du klarar dig själv i minst tre dygn.

I vår vardag förutsätter vi att saker som vatten, el och transporter fungerar. Men ibland händer det saker som stör eller slår ut dessa samhällsfunktioner. Skara kommun arbetar med att ha beredskap för det, vare sig det är olyckor, oväder eller något annat.

Du har stora möjligheter att förbereda dig på det oväntade. På Din säkerhetlänk till annan webbplats kan du läsa en hel del om hur du kan skydda dig. Och på Krisinformationlänk till annan webbplats hittar du aktuell krisinformation. Om du vill ha information om allvarliga olyckor, bränder, naturkatastrofer eller sjukdomsutbrott ringer du 113 13.

Om krisen eller kriget kommer

I broschyren Om krisen eller kriget kommerlänk till annan webbplats finns en användbar checklista på det du kan behöva ha hemma. I broschyren finns också saker att tänka på och information du behöver.

Denna sida uppdaterades

Dela: