< >
Äldre kvinna samtalar

Säkerhetsservice - fixartjänst

Säkerhetsservice eller fixartjänst erbjuds till dig som har behov av en extra hand och bor i Skara kommun. Syftet med säkerhetsservicen är att skapa ökad trygghet samt förebygga och minska antalet olyckor i hemmet.

Säkerhetsservice utförs av personal från Samhällsskydd Mellersta Skaraborg vilket betyder att det är personal på räddningstjänsten som kommer och hjälper dig. Tjänsten är gratis och du kan få hjälp med följande tjänster i ditt hem:

  • Byte av glödlampor, proppar och batterier
  • Fästa sladdar
  • Halksäkra mattor
  • Sätta upp gardiner och tavlor
  • Montera brandvarnare

Säkerhetsrond i hemmet

Fixaren hjälper dig med att bland annat klättra på stegar, byta glödlampor, halksäkra mattor och montera brandvarnare. Ni gör en gemensam säkerhetsrond i hemmet och går igenom vad som behöver åtgärdas för att öka brandsäkerhet och minska risken för fall- och halkolyckor. I checklistan noteras de brister och åtgärder som bör göras. En del brister kan du åtgärda själv medan du kan behöva hjälp med andra.

Säkerhetstjänsten riktar sig till dig som är äldre eller har behov av särskilt stöd hemma. Syftet är att skapa trygghet och minska olyckor i hemmet. Tjänsten är kostnadsfri och du betalar endast för det material som går åt, så som glödlampor och halkskydd.

Behöver du eller någon i din närhet hjälp?

Ring Magnus på Samhällsskydd Mellersta Skaraborg, som samverkar med Skara kommun för beställning, telefon 0515-88 58 04 (vardagar 8:00–12:00)

Övriga tjänster från kommunen

Kommunen erbjuder även en trädgårdsservice för äldre som inkluderar gräsklippning och snöskottning. Samt en tjänst som heter Digital fixare där du kan få hjälp med digital vardagsteknik.

Trädgårdsservice

Digital fixare

 

Denna sida uppdaterades