Flygbild Skara centrum

Foto: Janne Andersson Skara

< >

Dialog och kontakt

Tveka inte att ta kontakt om det är något du undrar! Vi finns till för att underlätta etableringar och undanröja tillväxthinder.

Vårt mål är ett företagsklimat i toppklass

Gröna näringar, transporter och logistik, tillverkning och besöksnäring är viktiga branscher för Skara. Här finns flera värdefulla nätverk och en näringslivsförening, MEGA+. Vi arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för nya företag att etablera sig och för att de befintliga ska kunna utvecklas och växa. MEGA+ arbetar i nära samarbete med kommunens medarbetare och målet är att ha ett företagsklimat i toppklass.

Företagsbesök

Vill ni ha ett företagsbesök? Oavsett om det är digitalt eller på plats är vi intresserade att veta mer om er verksamhet. Kontakta oss!

Sociala medier

Vi finns på Facebook Länk till annan webbplats. och Instagram Länk till annan webbplats., allt för att kunna skapa en #ännubättredialog mellan kommunen och näringslivet.

Nätverksträffar

Nätverk för tillverkningsindustrin

Ett nystartat nätverk för företag inom tillverkningsindustrin i Skara. Nätverket träffas fyra gånger på er år. Antingen digitalt eller genom studiebesök hos varandra. Kontakta Helena Nyman Friberg om du vill delta.

Nätverk för besöksnäring och kreativa näringar

Vi håller på att starta upp ett nätverk för verksamheter inom besöksnäring, kreativa och kulturella näringar. Första träffen är 8 oktober. Efter det vet vi mer om frekvens om fortsättning. Läs mer och anmäl Länk till annan webbplats.

Näringslivsfrukostar för alla

Vi träffas för näringslivsfrukostar för att nätverka och utbyta idéer. Vi byter plats och tema för att beröra olika delar i vår stad men just nu sker de digitalt. Har du idéer på innehåll eller vill vara värd för en av våra kommande näringslivsfrukostar?
Kontakta näringslivsstrateg Helena Nyman Friberg.

Näringslivsfrukost om trygghet - en del av PURPLE WEEK
När:
25 oktober 08.00-09.30
Plats: Aulan, Stadshuset

  • Purple Week pågår 23-29 oktober och vi informerar om Purple flag och våra trygghetsvandringar.
  • Dialog om platsutvecklingen i Olins park och Djäknetorget
  • Dialog om "Hur skapar vi sammanhållning och trygghet i Skara?
  • En kvart med politiken

Anmälan och mer information Länk till annan webbplats.

Datum för kommande frukostar:
30 november

Mer information kommer inom kort.

Med reservation för ändringar av tid, datum och innehåll.Denna sida uppdaterades