< >

2016-04-27

Förskola på väg - lådcyklar fyllda av förskolebarn

PRESSMEDDELANDE

Skara kommun satsar nu på lådcyklar för barn som en del av pilotprojektet ”Hälsofrämjande arbete i förskolan”. I början av maj är det premiär för lådcyklar till förskolor i Skara. Först ut är förskolorna Korallen, Sunnanäng, Duvan och Myrstacken där man nu kan åka på utflykt i de två lådcyklar som leasas i hälsoprojektet. Lådcyklarna är specialanpassade för barn och kan ta upp till fyra barn per cykel. Fastspända och trygga med hjälmar.

- Vi ser fram emot att börja använda lådcyklarna. De ger förskolan möjlighet att upptäcka nya miljöer och ta sig utanför förskolegården även med de yngsta barnen, berättar förskolechef Maria Uvenfors Carlsson.

- Vi tycker lådcyklar eller lastcyklar är en fantastisk möjlighet för många verksamheter. Det är svårt att förklara för någon som inte upplevt det men upplevelsen och nyttan gör att vi vet att lastcykeln kan erbjuda väldigt mycket för förskoleverksamheten, säger Henrik Dinkel, på Cykelstaden Jönköping som levererar cyklarna. Tidigare projekt visar på fina resultat. Det stimulerar barnens kreativitet och upplevelseförmåga och ger en ökad förståelse för hur hållbar utveckling kan nås i vardagen, säger Henrik.

Lådcyklarna ska nu provas på fyra förskolor för att se vilka arbetsuppgifter och i vilka situationer de är lämpliga att användas i. Lådcyklarna leasas på två år.

I början av maj ska cyklarna levereras och personal utbildas!

Kontakt

Maria Uvenfors Carlsson
Förskolechef, Myrstacken
Telefon 0511-326 23

Henrik Dinkel
Cykelstaden Jönköping
Telefon 0760-304037

Denna sida uppdaterades 2016-04-22

Dela: