< >

2017-09-20

Grattis Skara - 100 nya jobb

Arbetsförmedlingen etablerar en kundtjänst i Skara. Det innebär 100 nya arbetstillfällen i kommunen.

Arbetsförmedlingen har valt Skara som ort för sin nya kundtjänst. Det innebär att kommunen kommer att få 100 nya arbetstillfällen. Ambitionen är att det nya kundtjänstkontoret med 100 statliga akademikerjobb i Skara ska vara i drift om ett år.

- För oss i Skara är det en glädjens dag. Det är en stor nyhet och oerhört positivt för Skara att Arbetsförmedlingen satsar här, säger Fredrik Nordström, kommunalråd i Skara.

I dag sker mer och mer kontakt med Arbetsförmedlingen på distans och därför byggs detta ut på olika orter i landet. Skara är utvald som etableringsort.

- Skara är en utmärkt ort för en ny verksamhet. Inom en halvtimma är upptagningsområdet 150 000 personer och här finns en närhet till högskolan i Skövde för kompetensförsörjning, förklarar Mattias Buvari, Arbetsförmedlingens regiondirektör syd och konstaterar att det finns goda förutsättningar att bedriva verksamhet i Skara.

Inom ett år är planen att den nya verksamheten ska vara i gång. Beslutet om Skara som etableringsort togs nyligen och nu börjar arbetsförmedlingen att söka efter en lämplig lokal. När det är klart drar rekryteringsprocessen efter 100 akademiker som ska jobba som arbetsförmedlare på distans i gång.

- 100 nya jobb på ett bräde, det är fantastiskt för Skara och för Skaraborg. Det gynnar hela regionen, säger Gustaf Olsson, kommundirektör.

Foto från vänster: Stefan Popovic, marknadschef Arbetsförmedlingen, Fredrik Nordström, kommunalråd Skara, Mattias Buvari, regiondirektör Arbetsförmedlingen Syd

Denna sida uppdaterades 2017-09-20

Dela: