< >


Ditt stadshus – det första på tusen år

Stadshusprojektet går mot sitt slut. Det är nu Skaras nya era börjar! I oktober öppnar vi dörrarna till stadshuset i gamla Djäkneskolan som ska rymma lite drygt 110 tjänstepersoner och politiker. Men huset är för alla – för dig som bor i kommunen liksom för våra turister och besökare. På plan ett, direkt in till vänster, hittar du kommunal service i kontaktcentret. Här får du hjälp med dina frågor och om du behöver bokar vi en tid när du kan sitta ner med någon av de som jobbar för kommunen. I kontaktcentret finns lounge, dator, fritt internet och mötesrum. Här jobbar också en flerspråkig kommunvägledare, turistbyrå och växeltelefonister.

Det är också till stadshuset du kommer om du vill vara åhörare på kommunfullmäktige, som vi håller i den restaurerade aulan. Vi fortsätter givetvis att livesända sammanträdena på skara.se. Men det kommer att hända mer i aulan, eftersom den är tänkt att kunna användas av exempelvis föreningslivet i kommunen, för konserter och föreläsningar.

Under det kommande året testar vi några nya mötesformer där vi hoppas att få träffa dig. Bland annat kommer vi att erbjuda temakvällar då vi samlar våra kompetenser och öppnar upp för dig att komma in med frågor kring olika teman. Det kan handla om hemvård, bygglov eller skolval. Vi vill gärna att du tipsar oss om det du undrar över, för du är säkert inte ensam med dina funderingar.

När vi har flyttat in och ”boat” in oss några veckor börjar vi med att bjuda in dig till öppet hus – till ditt nya stadshus! Det första stadshuset i Skaras tusenåriga historia, faktiskt. Inte en dag försent. Vi ses i ditt stadshus!

Korta fakta om stadshuset

Tid från beslut till färdigt stadshus: 25 månader

Kostnad för såväl restaureringar som renoveringar: 85 miljoner

Förväntad nytta för dig: en öppnare kommun och en naturlig mötesplats i centrum.

 

Denna sida uppdaterades

Dela: