Agnes Albertsson, 6 år, som fått ett eget lånekort, och lillasyster Wilma Albertsson tillsammans med trollkarlen Adin.

Agnes Albertsson, 6 år, som fått ett eget lånekort, och lillasyster Wilma Albertsson tillsammans med trollkarlen Adin.

Bibliotekarierna Annica Hyllenstrand (till vänster) och Emma Arnälv (till höger) tillsammans med trollkarlen Adin under tisdagens familjekväll.

Millie Stjärnklar, 8 år, var en av de som fick komma upp på scenen och trolla tillsammans med trollkarlen Adin.

Trollkarlen Adin underhåller under familjekvällen.

< >

2019-10-24

​Familjekvällar på biblioteket hela veckan!

Under fyra kvällar den här veckan bjuder bibliotekets barnavdelning in Skaras alla 6-åringar till biblioteket för att få lånekort och en gåvobok och se en föreställning med Adin Trollkarl.

- Det är ett roligt och bra sätt att få familjer att komma till biblioteket och introducera dem för läsning och bibliotekets verksamhet. Det är andra året i rad vi arrangerar detta, och vi hoppas att det ska bli en rolig tradition för förskoleklasseleverna att se fram emot varje år, säger barn- och ungdomsbibliotekarien Emma Arnälv.

Stolarna på bibliotekstorget fylls snabbt på av över 40 stycken förväntansfulla 6-åringar, deras syskon och föräldrar på tisdagseftermiddagen. Det märks att det är något kul på gång. Det pratas och skrattas överallt. Många familjer passar på att kolla in barnavdelningen och låna böcker innan kvällens föreställning med Adin trollkarl börjar.

- Besöket går ut på att så många som möjligt ska hitta till biblioteket, få lära känna barnavdelningen och veta att på ett bibliotek kan man sitta och läsa hur mycket som helst och låna hem böcker, filmer, musik och tidskrifter helt gratis, berättar Annica Hyllenstrand som jobbar på bibliotekets barnavdelning.

Trollkarlen Adin bjuder på bus och trolleri på den lilla scenen, och det blir många skratt från både barn och vuxna i publiken. När han bjuder upp en pappa och tar på honom ett par jätteglasögon och en glittrig hatt tjuter barnen av skratt. Han tar också upp flera frivilliga barn i publiken som hjälper till vid olika trolleritricks.

Agnes Albertsson, 6 år, är ett av barnen i publiken. – Adin var jättejättekul! Och det är roligt att få ett eget lånekort så jag kan låna böcker själv. Lillasyster Wilma Albertsson säger – Trollkarlen var bäst!

Efter föreställningen får alla 6-åringar gåvoboken ”Lätt & blandat – läsgodis för alla smaker” och sitt alldeles egna lånekort av bibliotekspersonalen.

- Boken är både lättläst och finurlig och passar perfekt för en förskoleklassare. Förhoppningsvis kan vi få dem att upptäcka språket och böckernas värld, förklarar Emma.

Under veckan får kommunens alla 6-åringar chansen att lära känna biblioteket tillsammans med hela sin familj.
– Det är ju såklart inte alltid såhär på biblioteket, trolleri och stoj, men för många familjer är det ett avslappnat och roligt första möte med biblioteket som förhoppningsvis gör att de gärna återkommer, säger Emma.

- Publiken var nöjd och jag är supernöjd! Det kan inte bli bättre än såhär! , säger trollkarlen Adin när föreställningen är slut, alla barn gått hem och tystnaden åter lagt sig över biblioteket.

Denna sida uppdaterades 2019-10-24

Dela: