< >

2019-12-02

Energidag fär Skaraborgs energibolag

Den 2 december samlas 120 styrelsemedlemmar från styrelser i lokala energibolag och ekonomiska föreningar i Skaraborg för en heldag. Dagen, Energi(givande)dagen, ska ge styrelsemedlemmarna inspiration och ny kunskap. Man ska också prata om styrelsearbete, bygga nätverk och samtala kring hur energibolagen påverkas och hur man bör agera i en föränderlig energibransch.

Det är första gången detta genomförs och initiativet kommer ifrån en grupp lokala energibolag i Skaraborg. Som talare under dagen finns Energiföretagens VD Pernilla Winnhed, Emma Dalväg från Coest som ska prata om cirkulär ekonomi och hur det kan påverka energibranschen, John Johnsson från Porfu som ska tala om fjärrvärmemarknaden, Mats Berg vd för Johannebergs Science Park om smarta och hållbara städer och Johan Cedermark från Bightn om nya tekniska innovationer som inom en snar framtid kommer att prägla energimarknaden. Dagen leds av Lovisa Mellgren från ProDigma. Lovisa har lång erfarenhet av energibranschen och arbetar idag med omvärldsspaningar inom området och utveckling av energibolag.

– Jag hoppas att dagen bidrar till en ökad handlingsberedskap i ett alltmer föränderligt energilandskap. Fantastiskt att så många prioriterar att delta, säger Magnus Jacobsson, vd för Skara Energi.

Denna sida uppdaterades 2019-12-02

Dela: