< >

2020-03-30

Så fixar Katedralskolan lunch i coronatider

Katedralskolan håller nu distansutbildning för sina elever, och därmed håller inte lunchmatsalen öppet. Skolan kommer dock ändå att se till så att eleverna får lunch.

Från tisdag kommer Katedralskolans elever att kunna hämta sin skollunch på någon av kommunens grundskolor. I nuläget kan avhämtning göras på Ardalaskolan, Gällkvistskolan, Källeskolan, Mariebergsskolan, Valleskolan, Varnhemsskolan eller Viktoriaskolan.

– Eleverna kommer kunna hämta varsin varm matlåda med sallad mellan klockan 11.00–13.00 alla skoldagar, säger Petra Björk, som är samordningsrektor för Katedralskolan.

Eleverna beställer via en e-tjänst

Alla inskrivna elever på Katedralskolan anmäler dagligen via en e-tjänst om de vill hämta en matlåda, och på vilken av grundskolorna de vill hämta den. De elever som vanligtvis har specialkost kan ange detta vid beställningen. Beställningen görs före kl. 11.00 och gäller för nästkommande skoldag.

– Skolans elever informerades om beslutet under måndagen och till tisdagen är det 19 elever som anmält att man vill ha skollunch, avslutar Petra.

Denna sida uppdaterades 2020-03-30

Dela: