< >


Så här blir bostäderna i Stationsområdets nya kvarter

Utformningen av Centrumbostäders nya projekt på stationsområdet är klar. Lägenheterna kommer vända sig till dem som är 65+. Det blir 48 lägenheter med utökad tillgänglighet fördelat på ettor till treor.

– Tanken är att de gemensamma ytorna ska vara så flexibla som möjligt och inbjuda till social samvaro. Här ska hyresgästerna kunna ha privata tillställningar som exempelvis födelsedagskalas men framförallt är lokalen till för gemensamma aktiviteter grannar emellan. Det kan exempelvis röra sig om soppluncher, bridgekvällar, filmvisning eller bara en spontanträff över en kopp kaffe. Hyresgästerna själva kommer vara drivkraften till livet i huset, säger David Pettersson, VD i Centrumbostäder Skara AB.

– Det känns väldigt positivt att vi har klart utformningen av den första byggnaden på området, och med det centrala läget tror jag att det blir ett attraktivt boende, säger Thomas Karlsson, ordförande i Centrumbostäder.

– I höst går vi ut och handlar upp byggnationen. Vår stora utmaning bli att nå en produktionskostnad som målgruppen kan efterfråga. Därför hoppas vi på att många entreprenörer vill vara med och lämna attraktiva priser. Målsättningen är att kunna starta byggnationen under vårkanten 2021 med ett färdigställande under vintern 2022/2023, avslutar David Pettersson.

Denna sida uppdaterades

Dela: