< >


Smittspridning på förskolan Millan

Under förra veckan konstaterades 7 515 nya fall av covid-19 i Västra Götaland. Det är 22 procent fler än föregående vecka och tredje veckan i rad med en ökning. Smittspridningen är stor i hela Västra Götaland. Dessutom har den brittiska mutationen tagit över till allra största delen. Nu har förskolan Millan i Eggby rapporterat ett utbrott av covid-19-smitta.

Några som vistats på förskolan Millan har bekräftats med covid-19. Vi testar just nu alla medarbetare oavsett om man skulle uppvisa symtom eller inte, för att stoppa smittspridningen.

– Vi står i ett exceptionellt läge med en liten styrka om fem pedagoger som gör att vi måste vädja till vårdnadshavare att ha sina barn hemma nu sista dagarna innan påsk. Rektor har kontaktat alla vårdnadshavare för att informera om läget och få en bild av hur många barn som behöver omsorg onsdag och torsdag denna vecka. Vi genomför flera åtgärder för att stoppa smittspridningen, säger Ulrika Kragner, barn- och utbildningsförvaltningens biträdande förvaltningschef.

Bland annat kommer Service och teknik genomföra hygienstädning för att säkerställa att kontaktytor i lokalerna blir rena. Vårdnadshavare har under tisdagen också fått information om åtgärderna och vad de själva kan göra för att bromsa smittan.

– Med gemensamma krafter tar vi oss ur den här situationen. Rektor jobbar intensivt tillsammans med sina medarbetare för att begränsa smittan, men vi behöver vårdnadshavarnas hjälp i detta. Vi kommer också att begränsa öppettiderna på förskolan Millan ett par dagar, avslutar Ulrika.

Kommunen uppmanar alla invånare att fortsätta följa rekommendationerna och de skärpta råden i Västra Götaland. Tillsammans bromsar vi smittspridningen.

Denna sida uppdaterades

Dela: