< >


Delar av förskolan Myrstacken stänger

Med anledning av smittspridning av covid-19 på förskolan Myrstacken kommer avdelningarna i Paviljongen att vara stängda 7-9 april. Flera som vistats på förskolan Myrstacken har bekräftats med covid-19 och därför provtas nu alla medarbetare oavsett om de har symtom eller inte.

– Läget är ansträngt just nu med nästan alla medarbetare hemma i väntan på provsvar och vi kan därför inte hålla öppet Paviljongen onsdag, torsdag eller fredag den här veckan. Medan Paviljongen är stängd kommer man att göra hygienstäd för att få bort virus från kontaktytorna, säger Ulrika Kragner, barn- och utbildningsförvaltningens biträdande förvaltningschef.

Alla vårdnadshavare har fått information om läget och, har man barn på avdelningarna Paviljonen på förskolan Myrstacken, behöver man ha sina barn hemma resten av veckan. Andra avdelningar är öppna. Har man ett samhällsviktigt jobb och är i behov av barnomsorg måste man själv kontakta förskolan. Det är respektive arbetsgivare som gör bedömningen om ett jobb är samhällsviktigt, och då utifrån Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps definitionlänk till annan webbplats.

– Det är tufft just nu och vi ser att smittspridningen tar fart igen i Skara. För att värna om både barnens och medarbetarnas hälsa vidtar vi därför alla dessa åtgärder som ett samlat grepp. Det är jätteviktigt att alla hjälps åt med det de kan för att bromsa smittspridningen. Ett extra tack till alla vårdnadshavare och medarbetare som tar ansvar och kämpar på i den här ansträngda situationen, avslutar Ulrika.

Denna sida uppdaterades

Dela: