< >


Skarapolitiker har hastigt avlidit

Den moderate politikern Jan-Olof Bohlin har hastigt avlidit och lämnat oss i stor sorg och saknad. Han insjuknade hastigt under lördagskvällen och avled senare under tisdagen.

Jan-Olof har varit verksam i politiken i Skara kommun sedan 2002 och suttit som ordförande i kommunfullmäktige åren 2006-2012 och 2018-2021. Nyligen avsa sig Bohlin uppdraget som ordförande av personliga skäl men såg positivt på sitt nya uppdrag som vice ordförande, vid sidan av den nye ordföranden Sven-Olof Ask.

– Mina tankar går såklart till de nära och kära. Jan-Olof lämnar efter sig ett stort tomrum. Han var en mycket engagerad, driven och omtyckt politiker. Vi är många som kommer sakna honom, säger Sven-Olof Ask, kommunfullmäktiges ordförande.

Moderaternas gruppledare Lotta Grönlund Plöen nåddes av beskedet under morgonen på onsdagen och även hon beskriver ett stort tomrum.

– Jag kände mig helt vilsen när jag nåddes av beskedet och tänkte ”hur ska det gå nu”. Jag kommer alltid att minnas Jan-Olof som en helt fantastisk människa och politiker. Lugn, trygg och väldigt plikttrogen. Jag kommer sakna honom, säger Lotta.

Under onsdagen flaggar kommunen på halvstång för att hedra Jan-Olofs minne.

Denna sida uppdaterades