Artikeln publicerades 11 september 2024

Skara kommun lanserar ny webb

Skärmklipp på Skara kommuns nya webbplats. En toppmeny med flera rubrikboxar i mitten. Bakom boxarna är det ett foto på två barn i förgrunden och några vuxna i bakgrunden.

Vi är glada och stolta över att äntligen kunna presentera en helt ny webbplats för skara.se, tillsammans med separata webbplatser för Katedralskolan och Vilans fritidsområde.

Idag lanserar vi en ny webbplats där du som besökare enkelt ska kunna lösa dina kommunala ärenden och få svar på just dina frågor. Under tiden för flytten idag kan det förekomma tillfälliga störningar innan allt kommit på plats.

Vi har lagt mycket fokus på att skapa en tillgänglig webbplats. Med tillgänglig menar vi att alla besökare på lika villkor ska kunna ta del av information och tjänster från kommunen. Vi har också tagit fram nya funktioner som har varit efterfrågade, t.ex. en samlingssida för alla projekt, där du som besökare kan söka och filtrera på det du är mest intresserad av. Samma funktion finns för kommunens styrande dokument. Vi har även valt att lyfta fram kontakt med kommunen, som kontaktcenter, felanmälan och möjlighet att lämna synpunkter.

Delwebbar och en ny playkanal

Det är inte bara Skara kommun som får en ny webbplats. Även kommunens gymnasieskola Katedralskolan och idrotts- och eventområdet Vilans fritidsområde har fått nya så kallade delwebbar. De ser till stor del ut och och fungerar som skara.se men är samtidigt självständiga webbplatser. Detta för att ha en större möjlighet att lyfta eget innehåll och nyheter.

Katedralskolan

Vilans fritidsområde

Idag lanserar vi också vår nya playkanal. Även den har fått ett nytt utseende och är mycket mer tillgänglig än den förra. På playkanalen kan du du både följa direktsändningar för t.ex kommunfullmäktige och titta på inspelat material.

Skara play Länk till annan webbplats.

Kom med feedback

Klicka gärna runt på vår nya webbplats och berätta för oss vad du tycker är bra eller dåligt. Hittar du allt du söker? Eller är det något som inte fungerar? Du är välkommen att höra av dig med frågor eller synpunkter. Du når oss på e-post skara.kommun@skara.se