Artikeln publicerades 26 augusti 2024

Skiss över portal ocjh torn i cortenplåt.

Vilans portal och torn tar form

Byggnationen på Vilans fritidsområde går vidare samtidigt som invigningen närmar sig med stormsteg. Boka in lördagen den 21 september när vi firar Vilan - mer information kommer inom kort.

Sedan 2014 har Vilans fritidsområde utvecklats i olika etapper i ett långsiktigt arbete att skapa ett idrotts- och eventområde. Etapp 5 har pågått sedan 2022 med hjälp av en generös medfinansiering från Sparbanken Skaraborg.

Etapp 5 har inkluderat nybyggnation av Arenahuset, ett eventförråd, lokalen Skaraborgen för läger, sport- och kulturevenemang samt den stora Multihallen som ger flexibilitet att utöva olika sporter och vissa kulturevenemang. Tillsammans ger satsningarna stora möjligheter att erbjuda invånare, föreningar, besökare och lägerdeltagare en bra och spännande upplevelse.

Portaler och torn visar vägen

Nu börjar Etapp 5 gå mot sitt slut och skyltning på området är nästa del i projektpusslet. Det blir portaler vid områdets infarter från Vallgatan och från Skaraborgsgatan, där badhusparkeringen får ett rejält lyft med bättre belysning och 135 asfaltereade och uppmärkta parkeringsytor. Mitt på Vilanområdet uppförs ett utropstecken i form av ett 15 meter högt torn med belysning kvällstid, Digitala skyltar kommer också upp på området efter hand.,

Vi firar Vilan - boka in den 21 september

Den 21 september firar vi Vilan och programmet till dagen är under framtagning. Vi återkommer om det inom kort! Men boka in tiden den 21 september kl 15-20.

Skara kommun och Sparbanken Skaraborg som finansierat detta projekt ser fram emot att verkligen få fira denna satsning tillsammans med dig.