Glasskö

Hugo och Elsa

Hemvårdsdagen 16 juni

Musikskolan

< >


Härliga sommaraktiviteter i omsorgen

Det har under sommarmånaderna arrangerats flera olika aktiviteter för omsorgstagarna inom omsorgsförvaltningen. Det har varit bland annat musikunderhållning, sommarfest med glass och dansföreställning.

Den 16 juni var det hemvårdsdag med musik från Djäknescenen. Hugo och Elsa bjöd på en underhållande och omtyckt konsert med olika musikstilar.

Hugo kommer från Götene och skriver sina egna låtar. Han framför dem i en blandning tillsammans med välkända klassiker. Många sjöng med och glädjen stod högt i tak.

Hugo fortsatte sedan sin turné under sommaren med att besöka särskilda boenden, trygghetsboenden Viktoria och Frejan, Husaren, Valkyrian/Skaraborgsgatan 24-26 och Midgård (HSB).

Glassfest

Den andra augusti var det dags för glassfest för alla som bor på särskilt boende och korttiden. Alla kunde själva bestämma vilken storlek och smak de ville ha. ”Det finns så många sorter att välja på så det får bli vanilj” och så kom glädjetårarna.

Kön ringlade sig fram och glädjen var stor. När glassen väl var i handen var glädjen påtaglig. Alla njöt i det fina vädret av samvaron och lät sig väl smaka av glassen.Det blev en uppskattad aktivitet i vardagen.

Dansförestänningen sommardröm

Den andra och tredje augusti bjöds det även på dansföreställningen Sommardröm. Två tjejer från Karlstad blandar ny och gammal musik - allt från Håkan Hellström till Elvis Presley. De dansar jazz, modernt och balett i en blandning som sprider glädje.

Det var många glada från särskilda boenden, trygghetsboenden Viktoria och Frejan, Husaren, Valkyrian/Skaraborgsgatan 24-26, Viktoriasalen (LSS), Midgård (HSB) som anslöt på samtliga tillställningar. Det ryckte i dansbenen och applåderna rungade i takt till musiken. 

En mycket uppskattad tillställning som många kommer att minnas med ett leende.

Musikskolans elever gjorde feriepraktik och bjöd på musikunderhållning

Under hela sommaren har dessutom 5 ungdomar turnerat runt på kommunens särskilda boenden med musikunderhållning. Ungdomarna kommer från Musikskolan och gjorde sin feriepraktik i Skara kommun.

Denna sida uppdaterades