< >

Bibliotekets evenemang

På biblioteket anordnar vi ett rikt utbud av evenemang för både barn och vuxna. Många arrangemang är gratis. Till vissa evenemang säljer vi biljetter, du kan då boka/köpa biljetter i bibliotekets reception.

Aktuella evenemang på biblioteket hittar du nedan:

Vad händer på biblioteket? Länk till annan webbplats.

Barnens lördag

På barnens lördag erbjuds teater och tävlingar för barn i olika åldrar. Biljetter till lördagarnas teaterföreställningar kan du boka/köpa i bibliotekets reception.

Kura skymning

Kura skymning är ett arrangemang som återkommer i november varje år. Detta är ett tillfälle där vi tänder ljus och lyssnar på högläsning samtidigt med nästan alla bibliotek i Norden. Ofta bjuds även stämningsfull musik.

Detta är ett samarbete med Föreningen Norden

Lunchlyrik

Lunchlyriken är en av våra programpunkter som har varit väldigt omtyckt under många år. Här läser elever från Skara skolscen lyrik av utvalda poeter eller kring ett tema. Lunchlyriken brukar vi ha vid två tillfällen varje termin.

Fika och filosofi

Fika och filosofi är en föreläsningsserie där vi tar in olika intressanta föreläsare för att föreläsa och diskutera olika ämnen inom filosofi och livsfrågor. Det finns alltid fika för den som är sugen.

Musik på biblioteket

Musik på biblioteket är ett projekt i samarbete med Musikcentrum väst och ABF där biblioteken i Västra Götaland får möjlighet att bjuda in skickliga musiker i olika genrer. Vi har haft många trevliga kvällar med allt från visor till tango, opera och jazz.

Musik på biblioteket brukar vi erbjuda vid 2 tillfällen per termin.


Denna sida uppdaterades