< >

Litteraturfestivalen Hela Skara läser 2023

Årets fantasieggande tema är Myter och mystik genom tiderna. Under perioden 20-23 april undersöker vi temat på biblioteket i Skara. Bland affischnamnen denna gång märks Dick Harrison och Creepypoddens skapare Jack Werner.

Myter och mystik har länge varit viktiga komponenter i ett folks identitet. Även om vi i dag betraktar trolldom och magi som vidskepelse och de nu används flitigt som underhållning i skönlitteraturen, tog våra förfäder myterna på fullaste allvar. Det oförklarliga fick sin tolkning genom fantasifyllda berättelser som lever kvar och genomsyrar nya litterära skapelser. Skara har som bekant en stor bokskatt med rötter ända ner i medeltiden och det kommer inte att bli svårt att hitta spännande ämnen att lyfta fram.

Hela programmet kommer att vara klart i slutet av mars men redan nu finns en hel del programpunkter klara med inriktning på barn, ungdomar eller vuxna. Historikern Dick Harrison kommer att tala om trolldom och magi som vidskepelse och underhållning. Jack Werner, som står bakom Creepypodden, har innehåll som engagerar ungdomar. Programpunkterna för barn och familjer inkluderar workshops, barnteater och flera författarbesök, bland annat med Johan Rundberg som fick Augustpriset 2021 för sin bok "Nattkorpen”. Sedan dess har det kommit ytterligare tre delar i den spännande serien Månvind & Hoff.

Mer information kommer att finnas i Evenemangsguiden i slutet av mars. Länk till annan webbplats.

Denna sida uppdaterades