Bokäventyret planerar att öppna efter sommaren! Under våren bjuds förskolor och skolor i Skara kommun in på förhandsvisning.

< >

Bokäventyret – Sveriges första lek- och lärutställning för hela familjen om bokens historia

I hjärtat av Skara gömmer sig Sveriges äldsta bok, Skaramissalet, som är över 850 år. Nu väcker vi Gamla biblioteket ur sin törnrosasömn och fyller 420 kvadratmeter med liv och lekande lärande med fokus på bokens historia.

Genom att satsa på barnen och skapa läsupplevelser väver vi in Skaras tusenåriga historia som bokstad med nutidens lekland och kreativa rum i en vacker 1800-talsbyggnad med bibliotek och en boksamling som går tillbaka till 1100-talet.  

Birger Uggla tar dig med genom tid och rum med hjälp av pyssel och lek. Upptäck bokens historia från berättandet runt den sprakande elden, via runstenar, spännande boktryckarkonst, skola från förr och barnlitteratur genom tiden. Med boken i fokus låter vi historia möta nutid i vårt nya kreativa kulturhus för stora och små bokälskare.

Bokäventyret öppnar upp portarna efter sommaren, med invigning 25 september. Innan utställningen öppnar för allmänheten bjuds Skara kommuns förskolor och skolor in för förhandsvisning. 

Är du nyfiken på att veta mer kontakta oss på telefon eller skicka epost till bokaventyret@skara.se så berättar vi gärna om projektet!

Denna sida uppdaterades

Dela: