Äntligen! Nu inviger vi Bokäventyret 25 sept kl 14

Under Sveriges bokhelg passar vi på att öppna upp portarna till Skaras nya besöksmål Bokäventyret. Vi hoppas du vill vara med och fira med oss! Antal besökande i byggnaden kommer att regleras efter Folkhälsomyndighetens gällande restriktioner.


Invigningsceremonin sker på trappan utanför Gamla bibliotekets stora entré med bandklippning och musik. Därefter följer festligheter både inomhus och utanför byggnaden. Du får också möjlighet att besöka utställningen Bokäventyret och beskåda Sveriges äldsta bok – Skaramissalet under en kortare rundvandring. Eller varför inte kliva in i Gamla bibliotekets vackra 1800-talsbibliotek på andra våningen? 

I hjärtat av Skara gömmer sig Sveriges äldsta bok, Skaramissalet, som är över 850 år. Nu väcker vi Gamla biblioteket ur sin törnrosasömn och fyller 420 kvadratmeter med liv och lekande lärande med fokus på bokens historia. Genom att satsa på barnen och skapa läsupplevelser väver vi in Skaras tusenåriga historia som bokstad med nutidens lekland och kreativa rum i en vacker 1800-talsbyggnad med bibliotek och en boksamling som går tillbaka till 1100-talet. Birger Uggla tar dig med genom tid och rum med hjälp av pyssel och lek. Upptäck bokens historia från berättandet runt den sprakande elden, via runstenar, spännande boktryckarkonst, skola från förr och barnlitteratur genom tiden. Med boken i fokus låter vi historia möta nutid i vårt nya kreativa kulturhus för stora och små bokälskare.

Inbjudan till Bokäventyrets invigning 25 september kl 14

 

Är du nyfiken på att veta mer kontakta oss på telefon 0511-320 66 eller skicka epost till bokaventyret@skara.se så berättar vi gärna mer om projektet!