Ett lärande lekäventyr för alla åldrar

Vill du upptäcka Bokäventyret tillsammans med klassen eller barngruppen? Här hittar du pedagogiska program som anpassas efter gruppens behov och förutsättningar. Följ med på vår bokresa med roliga upplevelser och lekande lärande. Skolor i Skara kommun får en egen inbjudan.

Fri entré för barngrupper inom Skara kommun och 800 kronor för barngrupper utanför Skara kommun. I priset ingår Bokäventyret och guidning om bokens historia. Tillsammans bestämmer vi upplägg och tider som passar för din grupp.

Hur såg det ut innan boken fanns? I denna vandring får du och din förskoleklass inblick i bokens historia – från lägereldens berättande till dagens digitala läsning. Kontakta oss på 0511-320 66 så berättar vi mer.

Kan vi skriva med bilder eller behöver vi bokstäver? Få en inblick från hällristningar till dagens alfabet. Kontakta oss på 0511-320 66 så berättar vi mer.

I den här vandringen får du inblick i bokens roll under medeltiden. Hur gjorde man böcker då? Och vad hände sen? Kontakta oss på 0511-320 66 så berättar vi mer.

Har ni egna önskemål inför ert besök? Vad roligt! Vi har gärna en dialog med er för att anpassa vandringen så bra vi kan efter era behov. Kontakta oss på 0511-320 66 så berättar vi mer.

Bokäventyret invigs lördagen 25 september kl 14 och därefter ordinarie öppettider. För bokning och frågor om de pedagogiska programmen kontakta oss på mejl bokaventyret@skara.se eller ring 0511-320 44. 


Bokäventyret är en läsfrämjande satsning och Sveriges första permanenta lek- och lärutställning med fokus på bokens historia. Värd för Bokäventyret är Skara kommun med ekonomisk stöttning från Statens Kulturråd och Sparbanksstiftelsen Skaraborg.