Liam O´Maonlaí, sångare i det irländska bandet Hothouse Flowers kommer att gästa Skara den 17 oktober. Foto: Tara Keane

< >

Kulturveckan 10-18 oktober 2020

Storbritannien lämnar EU, men Skara lämnar inte Storbritannien. Kulturveckan 2020 har siktet inställt på de brittiska öarna.

Under höstens kulturvecka vänder vi blickarna västerut. Och inte bara mot Storbritannien, vi vill också uppmärksamma den Irländska republiken – sedan 1 februari EU:s största engelskspråkiga nation.

- Det kommer att bli dans, sång, teater, film, konst, litteratur – ja, alla möjliga kulturformer från England, Wales, Skottland, Nordirland och Irland, lovar kulturutvecklare Johanna Andersson.

Redan nu kan vi avslöja att Liam O´Maonlaí, sångare i det irländska bandet Hothouse Flowers kommer att gästa Skara den 17 oktober. Hothouse Flowers hade sin storhetstid på 80-talet och i början av 90-talet. O´Maonlaí är fortfarande ett stort namn på Irland och uppträder även på egen hand med en repertoar bestående av irländska folksånger och gamla hits. Detta unika framträdande har möjliggjorts genom ett samarbete mellan Skara kommun, Studieförbundet Vuxenskolan, City Gross, Sparbanksstiftelsen och Irlandskännaren Staffan Berlin.

Kulturveckan är ett enda stort samarbete som kommunen gör tillsammans med eldsjälar, föreningar, institutioner, skolor, kulturutövare, konstnärer som är verksamma i hela kommunen. 

Denna sida uppdaterades 2020-04-27

Dela: