< >


Härliga sommar!

Äntligen har vi fått upp vepan om höstens lek- och lärutställning i Gamla biblioteket. Utställningen heter Allemansland – en lekfull utställning om Lennart Hellsings halsbrytande universum. Den invigs den 15 augusti med tema Herr Gurka och grönsaksbarn. Det blir musik, sång och teater från kl.15.00.

Under samma vecka i augusti pågår Skara 1700-talsvecka, för både vuxna och barn. Den har ett fantastiskt program varje dag hela veckan med avslutande maskeradbal och Valle Baroque i Varnhem. Läs mer på Västergötlandsmuseums hemsida:

http://vastergotlandsmuseum.se/aktiviteter/1700-talsveckan-i-skaramot-christopher-oregans-1700-tal/ Länk till annan webbplats.

Den 7 oktober kommer Sveriges nationalscen Unga Klara till Skara och när de åker vidare tar Kulturveckan vid med ett späckat program av spel i alla former - teaterföreställningar, deckargåtor på tåg, symfoniorkester, brädspel mm

Med andra ord. Vi längtar till hösten 2019!!

Men NU är sommaren här!
Vi är stolta över att kunna presentera ett maffigt sommarprogram med gratis aktiviteter för barn- och unga i Skara.

Idag pågår en blandkonstdag i biblioteksparken utanför mitt fönster. Under träden kan barnen prova på alltifrån sprayfärg till pennor och olika tekniker och olika konststilar. Igår hade vi författarbesök av Christina Lindström på biblioteket och i nästa vecka kan man gå på smådjursdag med djurbingo i Fornbyn.

Tack för alla fina samarbeten inom kommunen, föreningsliv, civilsamhället, museum, institutioner och för det arbete som ni medarbetare på kulturenheten gör varje dag för våra kommuninvånare. Ha nu en skön sommar!

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades